Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Koreansk gryta med tofu

En kryddstark gryta som värmer härligt när det är kallt. Servera med ris eller nudlar. Ätes med sked.

Ett tips är att slänga ner koreanska riskakor i grytan!

Du behöver:

  • 1 paket fast tofu
  • 350 gram vegofärs (från Anamma)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 3 st pak chois
  • 1/2 zuccini
  • 1 broccoliträd
  • 3 salladslökar
  • 1 matsked Doendjang-pasta
  • 2 matskedar Sempio Soy sauce 
  • 1/2 liter vatten

Gör så här:

  1. Hacka vitlök och chili och fräs i smör i en gryta.
  2. Skölj resten av grönsakerna, hacka och häll ner i grytan.
  3. Skölj tofun i vatten, skär i kuber och tillsätt i grytan.
  4. Fräs ihop allt tills allting har fått en fin färg.
  5. Häll i 1/2 liter vatten.
  6. Tillsätt sesampastan och soyan.
  7. Låt allting puttra i 5-10 minuter.
  8. Häll i den frusna eller tinade vegofärsen, koka lite till.
  9. Hacka salladslöken och strö på toppen av grytan.