Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Maangchis broccolitofu

En smarrig tofurätt som passar perfekt som sidorätt. På koreanska heter rätten Broccoli dubu-muchim: 브로콜리 두부무침.

  • 1 stort broccoliträd
  • 1 nypa salt till vattnet
  • 1 paket fast tofu
  • 1 salladslök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 1 msk sesamolja
  • Cirka 1 msk sesamfrön
  1. Koka upp och salta vatten.
  2. Skölj och skär broccolin i bitar.
  3. Lägg i tofun i det kokande vattnet och låt koka i 3 minuter (en halv eller hel bit, ta upp med hålslev).
  4. Efter att tofun är urtagen från vattnet, häll i broccolin och koka i 3 minuter.
  5. Ta ur broccolin och skölj i kallt vatten (durkslag eller hålslev och skål)
  6. Lägg broccolin i en serveringskål.
  7. Pressa ur vatten ur tofubiten. Lägg ner tofun i skålen.
  8. Finhacka vitlök och salladslök och lägg ner i skålen.
  9. Häll ner 2 tsk salt.
  10. Häll ner 1 msk sesamolja.
  11. Smula sönder tofun för hand.
  12. Blanda ihop allt för hand.
  13. Strö över sesamfrön.