Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Stekt tofu med grönsaker och edamame

En snabb vardagsrätt med lite hetta!

  • 1 påse frysta edamamebönor
  • 1 chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 broccoli
  • 1 paket Pak Choi
  • Röd paprika
  • 1 paket hård tofu
  1. Ångkoka edamamebönorna i en bambukorg i cirka 5 minuter. Strö flingsalt över.
  2. Hacka chili och vitlök.
  3. Fräs i stekpanna.
  4. Skölj resten av grönsakerna och skär i bitar och lägg ner i pannan.
  5. Skölj av tofubiten och skär i tärningar.
  6. Stek tofun i smör och sesamolja i en separat stekpanna, tofun ska få rejält med yta.
  7. Lägg sedan ner tofun i stekpannan med det övriga.
  8. Servera edamamebönorna i bambukorgen, som en sidorätt.