Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Smulpaj med rabarber

En ljuvlig paj som man fyller med valfritt innehåll, till exempel bär, rabarber eller äpplen. Vi snålar inte på smuldegen och en krispig yta är viktig att få till. Servera med vaniljsås eller glass. (Om man istället har äpplen i pajen så pudra äppelbitarna rikligt med kanel.)

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 msk sirap
  • Rabarber (cirka en stjälk)
  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala rabarberstjälken och skär i småbitar.
  3. Lägg rabarberbitar i en ugnsfast form.
  4. Smält smör i en kastrull.
  5. Häll ner mjöl, havregryn, socker och vanillinsocker i kastrullen och hacka runt till en lagom chunky deg.
  6. Häll över smuldegen, ringla lite sirap på toppen.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min.