Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Dessertkrustader

,

Små efterrätter i krustader med mascarponekräm i tre olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola. Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 2 förpackningar ”Krustader Fiori” från Zeta per kräm

Vanilj och citronkräm:

  • 1 äggula
  • 3 msk florsocker
  • 1 burkmascarpone
  • 1 liten citron, det yttersta lagret finrivet
  • 1/2 vaniljstång, skarapad
  • Citronmeliss att garnera med

Kolakräm:

  • 1 burk Mascarpone
  • 4 msk Dulche de leche
  • Färska blåbär

Choklad och kaffekräm:

  • 1 burk Mascarpone
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk starkt kaffe, gärna espresso

Gör så här

  1. Vispa florsocker och äggula.
  2. Vänd ner mascarpone, rivet citronskal och vanilj. Vispa till en jämn kräm.
  3. Spritsa krämen i krustaderna.
  4. Dekorera med citronmeliss och pudra med florsocker.
  5. Rör ihop Dulche de leche med mascarpone till en jämn kräm.
  6. Spritsa krämen i krustaderna.
  7. Dekorera med blåbär och pudra med florsocker.
  8. Vispa ihop mascarpone, florsocker, kakao och kaffe.
  9. Spritsa krämen i krustaderna.
  10. Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker.