Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Pocherade ägg

Det är enklare än man tror. Gott till sen frulle eller brunch.

  • 4 st ägg
  • 1 msk ättika
  • 4 msk hollandaisesås
  • 1/2 påse babyspenat
  • 2 skivor rostat bröd
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Skinka
  • Knäck äggen i en skål och slå över ättikan. Låt äggen ligga i ättikan i ca 10 minuter.
  • Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt.
  • Häll i äggen i vattnet och minska direkt på värmen så att det endast sjuder. Låt äggen sjuda ca 3 minuter.
  • Lyft upp dem med en hålslev och servera genast. (Landa äggen på hushållspapper så att vattnet rinner av.)
  • Rosta brödskivor och bred smör på.
  • Gör en bädd av spenat, skinka och lägg äggen uppepå.
  • Klicka på hollandaisesåsen.
  • Salta och peppra.