Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Omelette

En matig omelett perfekt till lunch. Tar längre tid än man tror att göra, så starta i god tid.

2-3 portioner.

  • 5 ägg
  • En skvätt mjölk (gärna havre)
  • 100-150 g serranoskinka
  • En halv rödlök
  • Emmentalerost
  • Salt
  • Peppar
  1. Skala och skiva rödlöken.
  2. Skiva serranoskinkan.
  3. Skär Emmentalerosten i kuber.
  4. Blanda ägg och mjölk i en skål, vispa ordentligt. Salta och peppra.
  5. Värm en stekpanna med lite smör, sätt den på låg värme.
  6. Häll i äggen och mjölken i stekpannan. Låt puttra tills den börjar få lite struktur, men inte stelnat.
  7. Lägg i rödlöken, Emmentalerosten, samt serranoskinkan.
  8. När omeletten stelnat nog för att vika dubbel är den klar.