Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Pasta Vongole

Den kanske godaste pastaträtten av dem alla.

  • Smör och rapsolja
  • Pastac(gärna Bavette från Barilla)
  • Hjärtmusslor, ett nät
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater
  • Ett knippe persilja
  • Cirka 2 dl riven parmesan
  • 1 chili
  • Hacka löken och chilin.
  • Fräs i en gryta.
  • Häll ner tomaterna.
  • Skölj musslorna och ta bort de som är öppna.
  • Lägg i musslorna i såsen.
  • Tillsätt vinet.
  • Lägg på lock och låt sjuda i fem minuter.
  • När musslorna öppnat sig är det klart. (De musslor som fortfarande är stängda kan man slänga.)
  • Koka pastan.
  • Blanda ner pastan (al dente!) i såsen och rör runt lite.
  • Riv parmesan och hacka persilja och strö över.
  • Smala av med salt och peppar.