Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Viltköttbullar

Hemmagjorda köttbullar perfekta till julbordet, midsommar eller i en pasta.

  • Cirka 700 gram viltkött (vildsvin, älg, rådjur)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm rosmarin
  • 1 gul lök
  1. Tina färsen i god tid
  2. Finhacka löken och bryn den, ta av den från plattan och låt svalna.
  3. Blanda färsen med ägget, ströbröd och grädde, blanda noga.
  4. Tillsätt löken när den svalnat, blanda runt.
  5. Rulla köttbullarna och lägg på vattenavsköljt fat, ställ i kylen i 20 min.
  6. Stek bullarna i ugnen, 225 grader i ca 8-10 min.
  7. Inför servering: Stek bullarna i stekpanna så att de får fin färg.