En enkel kycklingrätt i grädde, med vitlök och paprika. Serveras med ris.
Ingredienser (4 personer)
- 600 gram kyckling, helst fina färska innerfiléer.
- 3-5 dl matlagningsgrädde.
- En vitlök.
- En röd paprika.
- Ett litet broccoliträd.
- Färsk timjan för garnering.
- Salt, peppar och citronpeppar.
- Soja (kinesisk).
- Ris (basmati).
- Svampbuljong.
Tillagning
- Sätt på vattnet till riset, lägg i svampbuljongen och tillsätt inte riset förrän den löst upp sig. Och nej, det fungerar förstås inte med påsris. Låt riset koka under tillagningen, det tar ungefär lika lång tid.
- Skiva vitlöken och stek i smör tills den får lite färg.
- Peppra kycklinginnerfiléerna med citronpeppar, lägg i panna så att den får lite färg och är nästan genomstekt.
- Häll på 2 dl av grädden på kycklingen och låt det puttra lite.
- Hacka upp paprikan och broccolin.
- Lägg i vitlöksskivorna, broccolin och paprikan i stekpannan. Krydda efter behag, stänk i lite soja för sälta.
- Servera med ris och färsk timjan som garnering.

