Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Köttbullar i tomatsås

För att göra viltköttbullar, se recept här.

En tomatsås som funkar till pasta som den är, eller med köttbullar i.

  • 1 buljongtärning
  • Smör och rapsolja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 burkar körsbärstomater på burk
  • Cirka 1 msk kinesisk soya (efter smak)
  • Cirka 1 msk honung (efter smak)
  • Salt och peppar
  • En näve färsk basilika
  1. Smält smöret i grytan och smula ner buljongtärningen.
  2. Hacka löken.
  3. Fräs gula löken i grytan, pressa ner vitlöken med en vitökspress.
  4. Häll ner körsbärstomaterna.
  5. Tillsätt lite soya och honung, samt kryddorna.
  6. Låt sjuda under lock i cirka 10 minuter.
  7. Pressa sönder tomaterna med en stekspade.
  8. Lägg i köttbullarna och lägg på locket.
  9. Låt detta koka ihop sig under cirka 5-10 minuter.