För att göra viltköttbullar, se recept här.
En tomatsås som funkar till pasta som den är, eller med köttbullar i.
- 1 buljongtärning
- Smör och rapsolja
- 5 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 2 burkar körsbärstomater på burk
- Cirka 1 msk kinesisk soya (efter smak)
- Cirka 1 msk honung (efter smak)
- Salt och peppar
- En näve färsk basilika
- Smält smöret i grytan och smula ner buljongtärningen.
- Hacka löken.
- Fräs gula löken i grytan, pressa ner vitlöken med en vitökspress.
- Häll ner körsbärstomaterna.
- Tillsätt lite soya och honung, samt kryddorna.
- Låt sjuda under lock i cirka 10 minuter.
- Pressa sönder tomaterna med en stekspade.
- Lägg i köttbullarna och lägg på locket.
- Låt detta koka ihop sig under cirka 5-10 minuter.