En enkel och god sidorätt som funkar till mycket!
Dressingen går att variera, man kan köra sesamolja och/eller risvinäger i istället/också. Om man inte gillar koriander kan man skippa den. Man får prova sig fram helt enkelt!
Du behöver:
- 1 st röd chili
- En kruka koriander
- 1 lime
- 1 msk ingefära
- 5 tsk Kikkomansoya
- 10 tsk olivolja
- En nypa sesamfrön
Gör så här:
- Banka på gurkan med exempelvis en stekpannas baksida. Banka ett par gånger så att gurkorna mosas lite lagom (obs! det kan stänka). Klyv sedan gurkan på längden och skär i ca 2 cm stora bitar. Lägg i en skål.
- Hacka chili (inklusive frön) och koriander och lägg i en burk (som du kan sätta på ett lock på senare).
- Riv en bit ingefära så att det blir cirka en matsked, häll ner i burken.
- Häll på soyan och oljan.
- Pressa lime och tillsätt den.
- Skaka noga.
- Tillsätt sesamfrön.
- Häll på gurkan och ställ in i kylen i 30 minuter.