Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Citronpepprade kycklinginnerfiléer i grädde

En enkel kycklingrätt i grädde, med vitlök och paprika. Serveras med ris.

Ingredienser (4 personer)

  • 600 gram kyckling, helst fina färska innerfiléer.
  • 2-3 dl matlagningsgrädde.
  • En vitlök.
  • En röd paprika.
  • Färsk timjan för garnering.
  • Salt, peppar och citronpeppar.
  • Ris (basmati).
  • Svampbuljong.

Tillagning

  1. Sätt på vattnet till riset, lägg i svampbuljongen och tillsätt inte riset förrän den löst upp sig. Och nej, det fungerar förstås inte med påsris. Låt riset koka under tillagningen, det tar ungefär lika lång tid.
  2. Skiva vitlöken och stek i smör tills den får lite färg.
  3. Peppra kycklinginnerfiléerna med citronpeppar, lägg i panna så att den får lite färg och är nästan genomstekt.
  4. Häll på 2 dl av grädden på kycklingen och låt det puttra lite.
  5. Hacka upp paprikan.
  6. Lägg i vitlöksskivorna och paprikan i stekpannan. Krydda efter behag.
  7. Servera med ris och färsk timjan som garnering.