Vi lagar mat

Av och med Helena & Thord.

Skaldjurspasta

Pasta med skaldjur, funkar både på vardag och fest. Vill man lyxa kan man addera kammmusslor som i receptet nedan, men det går även bra med till exempel kräftstjärtar.

  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • Skaldjursmix (Garant)
  • 6 st kammmusslor (frysta från Garant)
  • Pasta (Bavette från Barilla)
  • Parmesan
  • Vitt vin
  • Hacka och fräs chili och vitlök i smör i en en stekpanna.
  • Häll i skaldjuren (mixen).
  • Häll på vinet (cirka ett glas).
  • Koka pastan al dente.
  • Stek kammusslorna separat i en egen stekpanna i smör tills de fått fin färg.
  • När pastan är klar sleva upp den direkt från vattnet ner i stekpanna. Låt allt puttra någon minut.
  • Strö parmesanost över.