En kryddstark gryta som värmer härligt när det är kallt. Servera med ris eller nudlar. Ätes med sked.
Ett tips är att slänga ner koreanska riskakor i grytan!
Du behöver:
- 1 paket fast tofu
- 350 gram vegofärs (från Anamma)
- 5 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 3 st pak chois
- 1/2 zuccini
- 1 broccoliträd
- 3 salladslökar
- 1 matsked Doendjang-pasta
- 2 matskedar Sempio Soy sauce
- 1/2 liter vatten
Gör så här:
- Hacka vitlök och chili och fräs i smör i en gryta.
- Skölj resten av grönsakerna, hacka och häll ner i grytan.
- Skölj tofun i vatten, skär i kuber och tillsätt i grytan.
- Fräs ihop allt tills allting har fått en fin färg.
- Häll i 1/2 liter vatten.
- Tillsätt sesampastan och soyan.
- Låt allting puttra i 5-10 minuter.
- Häll i den frusna eller tinade vegofärsen, koka lite till.
- Hacka salladslöken och strö på toppen av grytan.