Det är enklare än man tror. Gott till sen frulle eller brunch.
- 4 st ägg
- 1 msk ättika
- 4 msk hollandaisesås
- 1/2 påse babyspenat
- 2 skivor rostat bröd
- Smör
- Salt och peppar
- Skinka
- Knäck äggen i en skål och slå över ättikan. Låt äggen ligga i ättikan i ca 10 minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt.
- Häll i äggen i vattnet och minska direkt på värmen så att det endast sjuder. Låt äggen sjuda ca 3 minuter.
- Lyft upp dem med en hålslev och servera genast. (Landa äggen på hushållspapper så att vattnet rinner av.)
- Rosta brödskivor och bred smör på.
- Gör en bädd av spenat, skinka och lägg äggen uppepå.
- Klicka på hollandaisesåsen.
- Salta och peppra.