Den kanske godaste pastaträtten av dem alla.
- Smör och rapsolja
- Pastac(gärna Bavette från Barilla)
- Hjärtmusslor, ett nät
- 3 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 3 dl vitt vin
- 1 burk körsbärstomater
- Ett knippe persilja
- Cirka 2 dl riven parmesan
- 1 chili
- Hacka löken och chilin.
- Fräs i en gryta.
- Häll ner tomaterna.
- Skölj musslorna och ta bort de som är öppna.
- Lägg i musslorna i såsen.
- Tillsätt vinet.
- Lägg på lock och låt sjuda i fem minuter.
- När musslorna öppnat sig är det klart. (De musslor som fortfarande är stängda kan man slänga.)
- Koka pastan.
- Blanda ner pastan (al dente!) i såsen och rör runt lite.
- Riv parmesan och hacka persilja och strö över.
- Smala av med salt och peppar.