En smarrig tofurätt som passar perfekt som sidorätt. På koreanska heter rätten Broccoli dubu-muchim: 브로콜리 두부무침.
- 1 stort broccoliträd
- 1 nypa salt till vattnet
- 1 paket fast tofu
- 1 salladslök
- 2 stora vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 1 msk sesamolja
- Cirka 1 msk sesamfrön
- Koka upp och salta vatten.
- Skölj och skär broccolin i bitar.
- Lägg i tofun i det kokande vattnet och låt koka i 3 minuter (en halv eller hel bit, ta upp med hålslev).
- Efter att tofun är urtagen från vattnet, häll i broccolin och koka i 3 minuter.
- Ta ur broccolin och skölj i kallt vatten (durkslag eller hålslev och skål)
- Lägg broccolin i en serveringskål.
- Pressa ur vatten ur tofubiten. Lägg ner tofun i skålen.
- Finhacka vitlök och salladslök och lägg ner i skålen.
- Häll ner 2 tsk salt.
- Häll ner 1 msk sesamolja.
- Smula sönder tofun för hand.
- Blanda ihop allt för hand.
- Strö över sesamfrön.